Координиран подход към ограниченията по отношение на пътуванията от и

...
Координиран подход към ограниченията по отношение на пътуванията от и
Коментари Харесай

Еврокомисията моли за милост към Лондон

Координиран метод към рестриктивните мерки във връзка с пътуванията от и за Англия изиска през днешния ден Европейската комисия. Мерките бяха въведени от множеството държави-членки поради новия вариант на ковид.

Според Брюксел възбраните на полети и възбраните за пътешестване с трен би трябвало да бъдат анулирани и би трябвало да се обезпечи естествен превоз за доставките.

Европейската комисия счита, че несъществените пътувания не би трябвало да бъдат насърчавани, само че в това време жителите на Европейски Съюз и Англия и тези, които минават директно, би трябвало да могат да се върнат по домовете си като съблюдават условията на страните да се подложат на тест или карантина.

Медицинският личен състав, който пътува, не би трябвало да се подлага на карантина. Трябва да се възстановят и така наречен зелени коридори към острова, с цел да се възстановят доставките и превоза на артикули.

Брюксел напомня, че до края на декември разпоредбите за свободно придвижване към момента важат за Обединеното кралство. Това значи, че по принцип страните членки не би трябвало да отхвърлят влизането на лица, пътуващи от там.

Препоръките на Еврокомисията не са наложителни. Около 20 страни в Европейски Съюз започнаха през последните два дни самостоятелни строги ограничения за ограничение на придвижването на хора и артикули към Англия, което провокира транспортен безпорядък, най-много във Англия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР