Координацията, комуникацията и контролът на подопечни мои структури, като АПИ,

...
Координацията, комуникацията и контролът на подопечни мои структури, като АПИ,
Коментари Харесай

Николай Нанков: Контролът върху мои подопечни структури е трябвало да бъде по-добър

Координацията, връзката и контролът на подопечни мои структури, като АПИ, е трябвало да бъде по-добра. Това уточни районният министър в оставка Николай Нанков. Той напусна поста, дружно с министрите на вътрешните работи и на превоза след тежката злополука в Своге.

По думите му не е имало напън за оставки и за него това е вярното решение да се поеме отговорност. „ Мотиви в тази ситуация е безсмислено да се акцентират. Дори, в случай че има или няма виновност в хора или институции, ние имаме 17 починали, 21 тежко ранени, един унищожен човек – водача. "

По думите му за оставка на държавното управление не може да се приказва, тъй като има съответни задължения и пълномощия в провеждането на политики на три ведомства и подчинените им структури. В учредителен проект има какво да се усъвършенства. Убеден съм, че кабинетът и държавното управление извършва по извънредно безапелационен метод управническата си стратегия и целите си, уточни Нанков.

Той отхвърля министрите да живеят в боязън от уволняване и в оскърбление, както Валери Симеонов уточни преди дни. „ Не е прав, министър председателят не просто е задължен, той би трябвало да избира с кого ще работи. "

Министърът добави, че е сериозен в оценката на работата на АПИ и ръководителят й Дончо Атанасов. „ Имало е пропуски, трябват по-кардинални дейности в връзката. Запознах се с плановете, има спецификация, процедури за утвърждение и управление. В строителството има няколко съществени неща – планиране, възлагане, стадий на осъществяване и приемане на обекта и въвеждането в употреба. По пътя край Своге е имало придвижване две години по-рано преди акт 16 ", уточни той.

Няма процедура при приемането на пътя да се взима така наречен „ ядка " – част от пътното платно, за разбор. „ Има документи от акредитирана лаборатория. Институтът за пътища и мостове дава наставления и предписания и лабораторни разбори за всички пътища ", посочи той.

Варовик в пътя може да има единствено при сектор с леко и приблизително придвижване, само че не и за тежко и доста тежко придвижване, какъвто е казусът, сподели Нанков. Той добави, че пътят край Своге е директен с тежкотоварен трафик от над 24 000 автомобила.

Гаранцията за отстраняването на дефектите по пътя е до декември месец тази година. Нанков добави, че за строителство на сходен вид обекти са към този момент увеличени гаранционните периоди. За автомагистрала да вземем за пример от пет, срокът става седем години.

Седмица преди случая разписах обявяване на разпоредба с над 20 нови нюанса за пътна сигурност. До скоро се проектираха пътища по руски модел, сподели още министърът.

„ Не мога да настоявам, че има корупция в строителството. Обществената поръчка е по реда на Европейската банка за възобновяване и развиване. Неустойки не са плащани, не са желани. Искат се, в случай че има аргументи за удължение на строителството ", уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР