Концесионерът Юлен стартира проект за изграждане на втори кабинков лифт

...
Концесионерът Юлен стартира проект за изграждане на втори кабинков лифт
Коментари Харесай

Стартираме проект за втори лифт в Банско, обявиха официално от Юлен

Концесионерът " Юлен " започва план за създаване на втори кабинков въжен превоз в Банско, излиза наяве от негова позиция, изпратена до медиите след среща в Министерството на околната среда и водите.

" С приемането на актуализацията на Плана за ръководство на Национален парк “Пирин “, с която отпадна възбраната за създаване на спортна и туристическа инфраструктура в границите на Зоната за туризъм, се даде опция ние да стартираме план за упования от всички втори кабинков въжен превоз за Ски-зона с център гр. Банско ", написа в позицията.

" Имаме абстрактен план, който към този момент разпространихме. Той е плод на консенсусно решение на водещи международни експерти в региона на планиране на ски зони. Те след преценка на всички вероятни разновидности, включително и увеличение на потенциала на сегашния кабинков въжен превоз стигнаха до умозаключение, че препоръчаният абстрактен план е оптималният вид, който да реши по най-екологосъобразния метод транспортния достъп до ски-зоната ", прибавят от „ Юлен”.

" Наред с това ние ще огледаме и всички проблематични места и вероятни разновидности за по-доброто и удобно упражняване на зимните спортове и да предложим сложно решение, което ще бъде направено от водещи интернационалните експерти. Ще наемем проектантски екип, който ще изготви стимулирано предложение и ще извървим всички процедури планувани в екологичното законодателство на страната. Държим да отбележим, че както и до момента прецизно ще съблюдаваме българското законодателство и не по-малко от всички останали милеем за българската природа. Всичко останало, което се популяризира са спекулации и се надяваме, че българското общество не следва да се подава на спекулациите, че ще застроим планината или ще излезем от зоната.

Нито сме имали, нито имаме, нито ще имаме каквото и да било предпочитание да построяваме леглова база на територията на парка. Който го твърди, спекулира и заблуждава обществото, тъй като то е неразрешено и по закон.

Единственото наше предпочитание и желание, какъвто е и предметът на концесията е доизграждане и усъвършенстване на спортната и техническата инфраструктура за по-добро действие на ски-зоната ", написа още концесионерът.

Междувременно представител на " Юлен " съобщи пред bTV, че ще са нужни не по-малко от 2 години за започване на построяването на втория въжен превоз. „ Имаме две екологични процедури, които ще минат през цялостно правосъдно обжалване”, съобщи юрист Петър Петров. „ Една правосъдна процедура на две инстанции е не по-малко от една година, т.е. ще има две цялостни години”, пресметна той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР