Концесионерът е отговорник за плажа, който стопанисва. Когато има незаконен

...
Концесионерът е отговорник за плажа, който стопанисва. Когато има незаконен
Коментари Харесай

Министър Ангелкова разкри как туроператорите не могат да ни излъжат

Концесионерът е отговорник за плажа, който стопанисва. Когато има противозаконен рандеман на пясък следва да се алармират способените органи. За неупражняване на надзор санкциите за концесионера могат да стигнат 50 000 лева Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в утринния блок на Нова телевизия.

"Добивът на пясък е закононарушение и се санкционира. Но Министерството на туризма не може да следи за подобен тип закононарушения ", добави тя по тематиката.

"Сигнализирахме и Прокуратурата за излъганите от туроператори българи, заблудени, че почивките им в Канада и Барселона са платени. На тези туроператори са прекъснати лицензите ", разкри министърът.

"Освен да забраним за 3 години лиценза на неточни компании, друго не планува законът. Направихме регистрация и за физически лица, защото всеки шеф на затворена от нас турагенция може да записва нова компания ", разяснява Ангелкова.

"Призовавам всеки, който ще пътува да ревизира в Националния туристически указател дадената турагенция. Там имената на нелицензираните туристически организации са в алено, по този начин се заобикаля измамата ", приключи Николина Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР