Концертиращ челист, свързан с руския президент Владимир Путин Владимир Путин

...
Концертиращ челист, свързан с руския президент Владимир Путин Владимир Путин
Коментари Харесай

Четирима банкери на съд в Швейцария заради милионите на Челиста на Путин

Концертиращ челист, обвързван с съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, е трансферирал милиони долари през швейцарски банкови сметки, без да се извършат каквито и да е инспекции на това от страна на способените органи в страната. Днес по случая в Цюрих стартира дело, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Четирима банкери са упрекнати, че са помогнали на Сергей Ролдугин, непосредствен другар на Путин, да подава милиони в швейцарски франкове в Швейцария. Според прокурорите банкерите не са създали задоволително, с цел да открият самоличността на същинския собственик на средствата.

Банкерите са трима руснаци, които работят в Цюрих и един швейцарец. Те отхвърлят обвиняванията. Съгласно разпоредбите в Швейцария имената им не могат  да бъдат направени публично притежание.

Властите споделиха, че Ролдугин е собственик на две сметки, открити в " Газпромбанк Швейцария " през 2014 година, в които са били налети милиони франкове от Русия. Това се е случило макар че Ролдугин е в листата на Швейцария за глобени руснаци и макар че той нямал записана активност като предприемач.

Музикантът съобщи пред " Ню Йорк таймс ", че сигурно не е предприемач и че не има милиони, както се твърди от обвиняването.

Случаят изважда нескрито по какъв начин хора като Ролдугин са употребявани като подставени лица за прикриване на действителните притежатели на парите, се споделя в обвинителния акт. В документа се споделя, че Путин публично има доходи от 100 000 швейцарски франка и не е богат, само че в реалност има големи активи, които се ръководят от хора, близки до него.

В предишното Путин сподели, че Ролдугин му  е другар, дефинира го като ослепителен музикант и както бенефициент, спечелил почтено пари от миноритарен дял в съветска компания. А Кремъл към този момент опроверга изказванията, че средствата на Ролдугин са свързани с съветския водач и ги дефинира като антируска " путинофобия ". Кремъл напомни още, че финансовото положение на Путин постоянно се оповестява от него пред гласоподавателите и той постоянно заявява и каква заплата получава. Всичко това попада и в публични документи, които са обществено притежание.

Ролдугин към този момент е обект на американски наказания, наложени му след съветската инвазия на Украйна. Министерството на финансите на Съединени американски щати го разказа като част от системата за ръководство на офшорното положение на Путин.

В Швейцария той  е обрисуван като Слугата на Путин.

По случая по отношение на двете проблематични банкови сметки, които са били закрити през 2016 година, прокурорите в Цюрих желаят присъда до 7 месеца затвор за всеки от четиримата банкери. Делото може да завърши още през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР