Концерт на джаз и поп вокалистката Александрина Симеон и пианиста

...
Концерт на джаз и поп вокалистката Александрина Симеон и пианиста
Коментари Харесай

ON-LINE концерт джаз в петък от Германия предшества фестивала Откритие

 Концерт на джаз и поп вокалистката Александрина Симеон и пианиста Даниел Марк Еберхард  предаван   “на живо " ( live streem) в петък 4 септември 2020г.  от Германия/ предшества 29-то издание на междунаронния музикален фестивал " Откритие ", Варна 2020.

Той ще включва песни на Гершуин, Ричард Роджърс,  Карлос Жобим и ще бъде като вокално учебно заведение за млади реализатори. Неслучайно, тъй като Александрина е академични учител по пеене и интерпретация от години и тя има вокален он-лайн уъркшоп в границите на феста.

Тя е от български генезис, и въпреки че от шестгодишна живее с родителите си – музиканти в немския град Аусбург не е губила връзка с българските си корени. След като съвсем цялата ѝ фамилия се занимава професионално с музика, за Александрина не е мъчно да избере пътя си – стартира с цигулка, продължава с класическо пеене, след това задълбочава знанията си в джаза при Хариет Луис, Санди Патън и Карън Едуардс.

Започва участията си в джаз обединения в Аусбург и Мюнхен, прави концерти в Германия, Австрия и Швейцaрия, взе участие в разнообразни телевизионни продукции. Александрина Симеон е и музикален възпитател, преподава в Аусбург и в университета в Инголщад. Пее на една сцена с Njamy Sitson, Wolfgang Lackerschmid, Gerd Dudek, Ryan Carniaux, Benny Brown, Andrej Bielow, Rhani Krija, Lilly Maiski, Szimanowski-Quartett и други. Едно от главните ѝ занимания е композирането за нейния уърлд джаз състав " Александрина Симеон Квинтет “.

С музикантите от него тя е гостувала  два пъти на джаз-фестивалите в Банско, както във Варна. Даниел Марк Еберхард също избира джаза, като пианист взе участие в разнообразни телевизионни музикални излъчвания, при записите на близо 30 CD албума и DVD продукции и в многочислени концерти в Германия, Франция и Съединените щати. От 14 години той работи дружно със Александрина Симеон – в дует или като част от нейния квинтет.

В началото на 2018 в Германия се появи албум на джаз-вокалистката Александрина Симеон и пианиста Даниел Марк Еберхард със звукозапис  в концертното студио на БНР-Радио Варна от  тяхното присъединяване " онлайн " по време на един от концертите през 2017г., част от 27-ия интернационален попфест " Откритие ".

Излъчването ще бъде on-line в петък 4 септември 2020г. от 20.30 ч. и може да го гледате и се включите на
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР