Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си

...
Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си
Коментари Харесай

България още е в играта за Фолксваген! Ето кога вземат...

Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си европейски цех до края на октомври. Това заяви шефът по производството на компанията Skoda - Михаел Олжеклаус, пред Automotive News Europe.

Той добави, че търсенето е стеснено до 3 обекта - два на територията на Турция и един в Европейски Съюз, само че не пожела до уточни за коя страна става дума. Вече е ясно обаче, че това е България, оповестява dnes.bg.

Новият цех ще се управлява от Volkswagen, само че в него ще се създават главно модели на Skoda и Seat.

„ Ние доста увеличихме потенциала си през последните няколко години в съществуващите фабрики, само че към този момент в действителност сме претъпкани “, разяснява Олжеклаус.

И добави, че неналичието на спомагателни мощности коства на Skoda към 100 000 продажби през 2018 година Толкова ще бъде и минусът за 2019 година

Изданието добавя, че съгласно последните информации пожеланото място от VW за местонахождение на завода е Турция, само че към момента се разисква и разновидността за България.

В концерна са обезпокоени от високите налози върху по-големите коли в Турция, където моторите с размер до 1,6 литра заемат към 96% от пазара през 2019 година

Правителството на Турция към този момент е провело диалози с немския производител, като се търси решение, с което да не бъдат ощетени и останалите компании, които имат фабрики в страната.

Ожеклаус разкри още, че VW Group ще реши кои коли да бъдат създавани в новия цех едвам откакто стане ясно къде ще се намира той.

Окончателното решение за индустриалната гама ще бъде взето през ноември, а фабриката би трябвало да стартира работа през 2023 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР