Концернът „Росенергоатом“, част от електроенергийното подразделение на руската корпорация „Росатом“,

...
Концернът „Росенергоатом“, част от електроенергийното подразделение на руската корпорация „Росатом“,
Коментари Харесай

Внедряват виртуално обучение на персонала в руските АЕЦ

Концернът „ Росенергоатом “, част от електроенергийното поделение на съветската корпорация „ Росатом “, приключи тестванията на първообраз на виртуален симулатор за образование на личния състав. Той е създаден от компанията „ КРОК Иммерсивни технологии “.

Ленинградската АЕЦ 2 стана пилотната площадка за въвеждане на новия способ за виртуално образование, като Концернът възнамерява да стартира въвеждането му през 2021 година Това ще усъвършенства качеството на образование на екипите и ще понижи времето за ремонт на оборудването.

„ В момента електротехническият личен състав в АЕЦ се образова в действителна конюнктура в границите на работния развой. Изискванията за отбрана на труда са доста строги. Затова чиновниците се образоват съвсем една година под управлението на експерт и през това време не им е разрешено да работят независимо. Виртуален симулатор, който пресъздава работата с действително съоръжение, ще ни разреши да усъвършенстваме системата за образование както във връзка с времевите разноски, по този начин и за реакция при разнообразни обстановки “, съобщи Дмитрий Гастен, шеф Човешки запаси и обществена политика в „ Росенергоатом “, съобщи " Атомная сила ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР