Контролно-пропускателни пунктове, забрана за използване на дронове, спиране на движението

...
Контролно-пропускателни пунктове, забрана за използване на дронове, спиране на движението
Коментари Харесай

Драконовски мерки за сигурност заради папата, затварят и част от магистрала Тракия навръх Гергьовден

Контролно-пропускателни пунктове, възбрана за потребление на дронове, прекъсване на придвижването и затваряне на паркинги в София и Раковски и даже затваряне на част от автомагистрала "Тракия " са част от ограниченията, които подхващат полицията, Национална работа защита, Столичната община и Центъра за градска подвижност по отношение на визитата на Негово Светейшество папа Франциск на 5 и 6 май у нас. Мерките бяха оповестени на специфичен брифинг в Министерство на вътрешните работи.
"Гражданите ще бъдат пропускани през КПП-та без обемисти багажи, да не носят оръжия, в това число хладно. Времето не работи за нас - дават неприятна метеорологична конюнктура. Разрешено е потреблението на чадъри, дъждобрани, бутилки от половин литър. Отделно на самите контролно-пропусквателен пункт ще има центрове на БЧК, където в допълнение при нужда ще бъде раздавана минерална вода ", сподели заместник-директорът на Групово дело "Национална полиция " ст. комисар Тодор Гребенаров и добави, че КПП-тата ще работят три часа преди началото на всяко събитие.
Той разгласи още, че от началото на годината е бил основан краткотраен действен щаб, в който вземат участие всички структури, ангажирани с защитата на папа Франциск.
"Самата организация по визитата е почнала при започване на 2019 година Проведени са редица мероприятия, като са разисквани с сътрудниците от Италия редът, програмата, дилемите и местата, където ще бъдат извършени тези срещи. Във връзка с по-добрата стиковка и взаимоотношение преди към един месец направихме по покана на Ватикана с част от оперативния щаб визитата на място там ", добави той.
Гребенаров добави още, че чака папа Франциск да излезе от протокола и от ограниченията за сигурност, само че са готови да реагират. Той акцентира, че непознати служби не са ангажирани с защитата му, с изключение на персоналната защита, с която папа Франциск ще дойде.
"Създадена е добра организация за визитата на папа Франциск, тя е в цялостна стиковка с всички служби. Това, върху което ми се желае да подчертавам, е да помоля медиите да не сътворяваме ненужно напрежение, непотребна мисъл в жителите, че ще бъде мъчно и тежко да участват на тези мероприятия ", разгласи зам.-шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. Комисар Антон Златанов.
Заради визитата на папа Франциск ще има краткотрайна организация на придвижването и по автомагистрала "Тракия ".
"На 6 май преди обяд придвижването по автомагистрала "Тракия " посока Бургас ще бъде отклонено по пътен възел "Запад " – Пловдив на 119 км до пътен възел "Плодовитово " на 165 км. Тази краткотрайна организация ще бъде основана в следобедните часове по противоположен ред ", разгласи ст. комисар Атанас Илков – шеф на регионалната дирекция на МВР-Пловдив.
"По пътните артерии и кръстовища, които са към методите за град Раковски, ще бъдат обезпечени чиновници на "Пътна полиция ", които ще контролират придвижването ", съобщи още той и изясни, че задачата е да се улесни пътуването на хората.
По думите му достъпът на двете места в град Раковски, където ще се проведат събитията с папа Франциск, ще бъде обезпечени от полицейски чиновници и ще има обособени контролно-пропускателни пунктове. Ст. комисар Илков добави, че там ще има ситуирани екипи на незабавна помощ и на БЧК. Той добави, че на площада ще има монитори, които ще излъчват литургията в храма. По думите му ще бъде обезпечен паркинг и за хората с увреждания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР