Контролният орган на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ)

...
Контролният орган на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ)
Коментари Харесай

Активни потребители: По-голямата част от заразеното пилешко месо е изядена

Контролният орган на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) няма нито един открит случай на салмонела, а всичко се случва, в случай че други страни ни предупредят. Това съобщи доктор Сергей Иванов от асоциация " Активни консуматори " пред Българска национална телевизия във връзка откритите 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша, което е купено от 10 български компании.

Той предвижда, че по-голямата част от импортираното инфектирано месо, което в този момент е изтеглено от пазара, към този момент е изконсумирано.

" Малко предистория - става въпрос за известието от 2 декември, за последния месец има 7 известия, пристигнали от Полша. Не знам за коя партида става въпрос и от всяка партида какъв брой е пристигнало. При всички положения БАБХ закъсня фрапантно с предизвестията ", сподели доктор Иванов.

По думите му през миналата седмица единствено в София има 8 потвърдени случая на заболели от салмонелоза, което е много над нормалния брой, изключително за този сезон.

" Това е 19-ият случай на предизвестие за салмонела, пристигнала с храни от Европейски Съюз единствено за тази година ", сподели доктор Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР