Контролът това лято ще е още по-стриктен. Концесионерите и наемателите

...
Контролът това лято ще е още по-стриктен. Концесионерите и наемателите
Коментари Харесай

Министър Ангелкова във Варна: Контролът тази година ще е още по-стриктен вече договаряме лято 2019 г

Контролът това лято ще е още по-стриктен. Концесионерите и наемателите на морските плажове са осведомени със отговорностите си и ние ще следим дали ги извършват.

Проверките и на линиите, и на местата за настаняване ще продължат, само че ще бъдат правени тъй че да не пречат на работата на бизнеса и спазвайки българското законодателство. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на разискване с контролните органи готовността за сезона и оползотворяването на отпадъците от пластмаса.

В събитието участваха вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на община Варна Иван Портних и регионалният шеф на Варна Стоян Пасев, представители на локалната власт, туристически бизнес, контролни органи, концесионери и други

Министърът уточни, че значим триумф във връзка с морските плажове е, че броят на неохраняемите линии този сезон ще е по-малък по отношение на предишния. Благодарение на напъните на министерството плажовете, които ще останат без собственик са 86, изясни тя.

Прогнозите все още са задграничните туристически визити да са с към 5% повече спрямо лято 2017 година, когато те бяха над 5,3 млн. и доближиха нарастване от 5,7 на 100, заяви министър Ангелкова.

Тя разясни, че и ранните резервации, и авансово декларираните полети на морските летища Варна и Бургас за лято 2018 година сочат растеж по отношение на предишния сезон.
Резултатите за 2017 година също са отлични. Чуждестранните туристи надминаха с 1,8 млн. души личното население на страната. Българите пък са осъществили към 9 млн. нощувки у нас.

Тези резултати ни задължават да задържим високото качество на българския туристически артикул и възходящия интерес на туристи от висок клас. Още повече, че с огромните туроператори към този момент договаряме лято 2019 година, съобщи министърът.

Ще следим взаимно с сътрудника Нено Димов дали всички преместваеми обекти са свързани към канализационната мрежа, тъй че да не се заустват в морето, сподели още министър Ангелкова. И добави, че това е една от аргументите за замърсяването на водата.

Тази година 13 плажа в България са със наследник байрак, което значи, че предлаганото качество се покачва.

При някои от тях водата за къпане през предходната година е била оценена като „ доста добра “, а тази година към този момент като „ отлична “, осведоми министърът. Според данните от мониторинга на РЗИ преди началото на сезона на 5 морски плажа качеството на водата се е подобрило по отношение на предходната година. Министърът благодари за работата на контролните органи през предходната година, както и за декларираната от тях подготвеност за лято 2018 година
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР