Контролът ще се извършва от смесени екипи на МВР, ИААА

...
Контролът ще се извършва от смесени екипи на МВР, ИААА
Коментари Харесай

Стартира специализирана операция за контрол на товарните автомобили

Контролът ще се прави от смесени екипи на Министерство на вътрешните работи, ИААА и АПИ
От през днешния ден в границите на два дни ще се организира профилирана интервенция за надзор на товарните коли. В нея се включат смесени екипи на Министерство на вътрешните работи, ИААА и АПИ. Началото й бе оповестено от началника на отдел „ Пътна полиция “, ГДНП комисар Калоян Драганов, изпълнителния шеф на ИААА Бойко Рановски и представител от АПИ.

По проект дейностите ще се реализират на територията на областите Пловдив, Хасково, Варна, Бургас, София, София-град, Перник, Плевен и Разград. Акцентът при инспекциите е ориентиран към транспортните средства, извършващи транспорт на товари – съблюдаване на условията за маси и размери, техническа редовност на транспортните средства, съблюдаване на условията за време за ръководство и за отмора от водачите на тежки МПС. Проверките ще се правят по метода „ широкообхватен надзор “, посочи комисар Калоян Драганов. Той показа систематизирани данни на ГДНП, от които е видно, че от началото на годината от екипите на Министерство на вътрешните работи са установени над 19 000 нарушавания, осъществени от водачите на товарни коли. В този смисъл комисар Драганов добави, че аналогични инспекции с присъединяване на трите институции ще зачестят.

Съвместният надзор има извънреден предпазен резултат, интервенции като тази ще продължат, а мярката е залегнала в проектите на трите институциите, изясни Бойко Рановски. Той изрази вяра, че контролът ще способства за възстановяване на пътнотранспортната конюнктура и понижаване на травматизма.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР