Kонтролът над самите машини и техния софтуер и резултатът, който

...
Kонтролът над самите машини и техния софтуер и резултатът, който
Коментари Харесай

Политологът Татяна Буруджиева: Ако политик има кодовете на машините, трябва да сложи край на кариерата си

" Kонтролът над самите машини и техния програмен продукт и резултатът, който те дават, е приближен в тази ситуация с машинното гласоподаване на няколко експерти. Сега първо, че ние даже не знаем кои са тези експерти, нямаме никаква визия от това какъв брой те са експерти. Те не са излъчени, по никакъв метод примерно не са оторизирани и не е показано от общността, от гилдията на съответните ІТ експерти, че това са експертите, на които можем да се доверим в действителност. На всичкото от горната страна, се оказва, че кодовете не са там и не са под контрола на тези лица, които имат право да ги управляват. Дори единствено това към този момент е задоволително за доста сериозен проблем, само че този проблем е по отношение на резултата на самите избори “, уточни доцент Буруджиева във връзка абсурда сред Кирил Петков и Георги Свиленски и обвиняването на депутата от Българска социалистическа партия, че някогашният министър председател държи кодовете на машините за изборите. Според нея нито хартията, нито машината не може да реши политическите проблеми и добави, че политиците би трябвало да стимулират хората да отидат до урните и да гласоподават.

Относно предлагането на " Демократична България “ за основаване на преброителни центрове политологът разяснява, че опростяването или усложняването на администрацията по време на избори не решение и няма до докара до нищо. По тематиката за приема на България в Шенген, политологът съобщи, че огромен проблем е непрекъснатата политическа неустойчивост и въртележка.

" Не чакам нито кавги, нито заявки “. Така Татяна Буруджиева дефинира идните съвещания сред Румен Радев и партията на Стефан Янев. Според нея хода на нещата върви към връчване на мандатите до януари и опит за сформиране на кабинет, а при крах за постоянен кабинет - избори. По думите й метеорологичното време не казусът за осъществяване на избори, а нежеланието на хората да гласоподават.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР