Контраофанзивата на военните на Киев в района на Работино в

...
Контраофанзивата на военните на Киев в района на Работино в
Коментари Харесай

ISW: След успеха при Работино, ВСУ приближават втората отбранителна линия на руснаците

Контраофанзивата на военните на Киев в региона на Работино в Запорожка област доближава Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) до началото на интервенциите против втората отбранителна линия на руснаците, която може да бъде доста по-слаба от първата. Това се споделя в последния отчет на основания във Вашонгтон Институт за проучване на войната (ISW), представен от РБК-Украйна.

Експертите не са забелязали идването на нови съветски формирования или елементи в Запорожка област, като се изключи страничното прекачване на части от 7-ма въздушнодесантна дивизия и от батальона " Ахмат-Юг “ по-рано през август.

Така, съгласно анализаторите на ISW, неналичието на следено придвижване на съветски формирования и елементи на второстепеннитте отбранителни линии в западната част на Запорожка област може да значи, че тези позиции може да бъдат заети от детайли на части и съединения, които към този момент са взели участие във военните дейности.

Руските тактически отчети за контраатаките в региона на Работино демонстрират, зад първата и евентуално зад втората отбранителна линия на военните на Москва са ситуирани 22-ра и 45-та бригада.

Тези елементи на руснаците, съгласно ISW, са виновни за контраатаките против украинската войска в региона и затова е евентуално да са " деградирали “, се споделя в отчета.

" Вероятният дефицит на съветски оперативни запаси, както и лимитираното странично разрастване в западната част на Запорожка област, както и следените обособени неизползвани елементи допускат, че втората отбранителна линия на руснаците може да бъде доста по-слабо предпазена “, настояват анализаторите.

В същото време съветските формирования и елементи, които сега заемат второстепенни линии на защита, са значително незнайни, отбелязва ISW, като прибавя, че специалистите дават такава оценка " с ниска степен на сигурност “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР