Контрабандни златни накити за над 98 000 лева задържаха митническите

...
Контрабандни златни накити за над 98 000 лева задържаха митническите
Коментари Харесай

Митничари откриха златно имане за близо 100 бона СНИМКИ


Контрабандни златни украшения за над 98 000 лв. задържаха митническите чиновници от Териториална дирекция Южна морска и Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ през последните две седмици на месец август. Това оповестиха от Агенция "Митници ".



Накитите са открити при инспекции на четири леки автомобила, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите , на 24 август, лек автомобил в непозната регистрация, идва към обяд на път от Турция за Австрия.

В автомобила, отклонен за щателна митническа инспекция, пътували двама мъже, турски жители. При инспекцията, в естествените кухини на пода и зад предните седалки, са открити 51 пръстена, медальона, синджира, гривни, обици и монети, от жълт метал.

Според експертизата на вещото лице откритите произведения са от 14 и 22 –каратово злато с общо тегло 805 грама на стойност близо 50 000 лв.. Установено е, че 483.95 грама от откритите бижута са на лидера на автомобила, а другите 321.05 грама са на неговия сателит.



При други три случая , на 13, 15, 21 август, при инспекция на три леки автомобила, влизащи в страната от Турция, пътуващи за страни от Западна Европа митническите чиновници откриват недекларирани общо 789.25 грама златни украшения на стойност 48 900 лв..

Бижутата са били укрити от пътуващите, в чанти до акумулатора и до аварийна гума, както и в сакове, сред облекла.

Контрабандните златни произведения са арестувани и подлежат на лишаване в интерес на страната, а на нарушителите са формирани актове по Валутния закон.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР