Контрабандни златни накити за над 76 000 лева задържаха митничарите

...
Контрабандни златни накити за над 76 000 лева задържаха митничарите
Коментари Харесай

Златни бижута за 76 000 лв. иззеха на „Капитан Андреево“

Контрабандни златни украшения за над 76 000 лв. задържаха митничарите на пункта „ Капитан Андреево “, осведомят от Агенция „ Митници “.

Контрабандни златни произведения за 76 320 лв. са открити при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция на 27 юни. Тогава на пункта дошъл влекач с прикачено към него полуремарке с турска регистрация, ръководен от турски жител. Пред митничарите показал постоянни документи за транспортираната стока от Турция през България за Германия. При щателна инспекция са открити два пакета бижутерийни произведения - гривни, пръстени, медальони, огърлици, обеци, укрити сред облеклата в долап над леглото в шофьорската кабина.

Според експертизата на вещото лице накитите с общо тегло 603.50 грама са от 22-каратово злато на стойност 76 320 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Контрабандните златни украшения и влекачът са арестувани. 36-годишният турски водач е притеглен към наказателна отговорност и му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева и възбрана да напуща страната, допълват от прокуратурата.

От Агенция " Митници " припомнят, че бижута и аксесоари от злато и платина над 60 грама, а от сребро – над 300 грама, наложително се заявяват при преместване през границата на страната, която е външна за Европейски Съюз.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР