Контрабандни златни накити, цигари и тютюн за пушене от Турция

...
Контрабандни златни накити, цигари и тютюн за пушене от Турция
Коментари Харесай

Митничари спипаха контрабандни злато и тютюневи изделия

Контрабандни златни украшения, цигари и тютюн за пушене от Турция са арестувани на граничния пункт с Гърция Маказа в опит да бъдат импортирани у нас, оповестиха от Агенция "Митници ".
Разкриването на незаконния импорт през вътрешна за Европейски Съюз граница е станало от мобилна митническа група. Лек автомобил от Турция за България през Гърция с петима пасажера е бил отклонен за щателна инспекция откакто пасажерите оповестили, че нямат нищо за обявление. При инспекцията обаче в дамската чанта на една от пътничките са били открити увити в чорап 330,60 гр. 14 и 22-каратови златни украшения. Според експертиза на експерт те са на стойност 21 582 лв..
При траялата ревизия в сака на същата пътничка са били открити и 1,160 кг. тютюн за пушене. Бижутата и акцизната стока са били арестувани, а по случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.
При различен случай също в лек автомобил от Турция през Гърция за страната ни са били открити 165 кутии цигари с надпис "Duty free " и без акцизен бандерол от страна членка на Европейски Съюз. Тютюневите произведения са арестувани, а по случая е заведено досъдебно произвеждане.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР