Континентален Китай е готов да създаде достатъчно възможности за мирно

...
Континентален Китай е готов да създаде достатъчно възможности за мирно
Коментари Харесай

Китай отворен към възможности за мирно обединение с Тайван

Континентален Китай е подготвен да сътвори задоволително благоприятни условия за спокойно обединяване с Тайван, само че няма да толерира сепаратистки действия, ориентирани към независимостта на острова. Това разгласи представител на китайските управляващи, представен от ТАСС.

Чен Бинхуа, представител на Службата по въпросите на Тайван към Държавния съвет на Китайската национална република уточни, че независимостта на Тайван значи война.

Той бе безапелационен, че Китай няма да толерира или прояви благосклонност към силите на независимостта на Тайван, в случай че те се осмелят да рискуват да предизвикат произшествия.

Тайван се ръководи от лична администрация от 1949 година, когато остатъците от силите на Гоминдан, водени от Чан Кайши (1887-1975), избягаха на острова, откакто бяха победени в Китайската революция. Оттогава Тайпе резервира знамето и някои други атрибути на някогашната Китайска република, които са съществували на континента преди комунистите да дойдат на власт. Според формалната позиция на Пекин, Тайван е китайска територия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР