Контактите по зърнената сделка продължават, остават отворени много въпроси по

...
Контактите по зърнената сделка продължават, остават отворени много въпроси по
Коментари Харесай

Песков: Преговорите по зърнената сделка продължават

Контактите по зърнената договорка не престават, остават отворени доста въпроси по осъществяването на съветската част от самодейността. Това сподели пред публицисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

" Като цяло контактите не престават. Знаете, че доста въпроси към момента остават отворени, които се отнасят до нашата част от договорката. Сега би трябвало да вземем решение ", сподели още Песков.

В същото време прессекретарят на съветския водач акцентира, че Русия ще осведоми за решението по договорката със зърно, когато то бъде взето. " Когато бъде взето съответното решение, ще ви осведомяваме, само че това е единственото, което мога да кажа ", сподели той, отговаряйки на въпрос какви са вероятностите за удължение на договорката.

На 22 юли 2022 година в Истанбул беше подписан пакет от документи за доставка на хранителни артикули и торове на интернационалния пазар. Първоначално споразуменията бяха подписани за 120 дни. През ноември предходната година действието им беше удължено за същия интервал. На 18 март тази година Русия разгласи удължаването на договорката с 60 дни. От страна на Руската федерация неведнъж е отбелязвано, че по-нататъшното решение за удължение на договорката зависи от осъществяването на съветската част от съглашението и че неналичието на прогрес по този въпрос заплашва ориста на самодейността.

На 10-11 май в Истанбул представители на Руската федерация, Турция, Украйна и Организация на обединените нации разискаха удължаването на договорката за зърно и осъществяването на съветската част от съглашението за доставка на зърно и торове, дневният ред също включваше въпроси на сигурността на зърнения кулоар. От страна на Руската федерация в договарянията взе участие заместник-министърът на външните работи Сергей Вершинин. В резултат на полемиката не бяха взети съответни решения за удължение на договорката и отчитане на условията на Русия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР