Контактите между директора на Руската служба за външно разузнаване Сергей

...
Контактите между директора на Руската служба за външно разузнаване Сергей
Коментари Харесай

Ердоган: Контактите между ръководителите на Руската служба за външно разузнаване и ЦРУ изиграха ключова роля за предотвратяване на ескалацията

Контактите сред шефа на Руската работа за външно разузнаване Сергей Наришкин и ръководителя на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) Уилям Бърнс на 14 ноември в Анкара " изиграха основна роля за предотвратяването на неконтролирана ескалация ". Това съобщи в петък турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на телефонни диалози с съветския си сътрудник Владимир Путин, оповестява.

Ердоган сподели, че удължаването на руско-украинския спор " ще усили рисковете, тъй че е належащо да се съживят дипломатическите договаряния ".

„ Президентът Ердоган сподели, че контактите сред шефовете на съветското и американското разузнаване в Турция са изиграли основна роля за предотвратяването на неконтролирана ескалация на място “, се споделя в известие на кабинета на турския водач.

Срещата на ръководителите на Руската работа за външно разузнаване и Централно разузнавателно управление на САЩ се организира в централата на Турската национална разследваща организация. Ръководителят на информационния отдел на администрацията на турския президент Фахретин Алтун сподели след диалозите, че са разисквани закани за интернационалната сигурност, в това число тези, свързани с вероятното потребление на нуклеарни оръжия.

По-рано в изявление за Bloomberg координаторът по стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели, че срещата сред Наришкин и Бърнс е била извършена, с цел да се поддържа връзката сред двете страни по въпросите на сигурността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР