Контактите, които САЩ предлагат на Русия, могат да бъдат прелюдия

...
Контактите, които САЩ предлагат на Русия, могат да бъдат прелюдия
Коментари Харесай

Блинкен нарече контактите между САЩ и Русия прелюдия към срещата на върха на лидерите на двете страни

Контактите, които Съединени американски щати оферират на Русия, могат да бъдат въведения към срещата сред президентите Владимир Путин и Джо Байдън, сподели държавният секретар Антъни Блинкен.

„ Тези срещи биха могли да станат основа за среща на върха на основни водачи в подтекста на деескалация, с цел да се реализира съгласие по отношение на нашите взаимни опасения за сигурността “, цитира РИА Новости думите на Блинкен.

„ По-рано през днешния ден изпратих писмо до съветския външен министър Сергей Лавров, с което предлагам да се срещнем идната седмица в Европа като продължение на диалозите ни през последните седмици, с цел да обсъдим стъпките, които можем да предприемем за разрешаване на тази рецесия без спор “, сподели той.

Съединени американски щати оферират и на Русия срещи във формата на Съвета на Руската федерация – НАТО и ОССЕ.

В петък външното министерство разгласява реакция на отговора на Съединени американски щати по отношение на гаранциите за сигурност. „ Заявяваме, че американската страна не е дала градивен отговор на главните детайли на проектодоговора със Съединените щати, направен от съветската страна за гаранции за сигурност “, се споделя в изказването.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР