Консумирането дори и само на една чаша чай повишава активността

...
Консумирането дори и само на една чаша чай повишава активността
Коментари Харесай

Чаят стимулира креативността

Консумирането даже и единствено на една чаша чай покачва интензивността на мозъка, като се подтиква и неговата креативност, написа в. "Дейли мейл ".

Изданието цитира проучване на китайски учени от университета в Пекин. Те провели опити със студенти. Минути откакто изпивали чаша чай, тяхното въодушевление ставало положително и се представяли по-добре на когнитивните проби. Сравнението било направено с техни сътрудници, които изпивали чаша с вода.

Чаят съдържа съставките кофеин и теанин, които изострят вниманието и бдителността. В опитите взели участие 50 китайски студенти. Половината от тях пили чаша с чай, а другата половина - с вода. Участниците били подложени на когнитивни проби, при които трябвало да построят нещо атрактивно с тухлички от конструктор.

При втория тест трябвало да измислят забавно име за ресторант. Постиженията им били оценени от жури, формирано от студенти. С най-хубави резултати се оказали хората от групата, пила черен чай. Напитката им помогнала в нетрадиционното мислене, като са съумели да разработят нови хрумвания към една централна тематика. Това най-често се дефинира като демонстрация на креативност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР