Консумацията на растителни протеини допринася за увеличаване на продължителността на

...
Консумацията на растителни протеини допринася за увеличаване на продължителността на
Коментари Харесай

Консумацията на растителни протеини допринася за удължаване на живота, твърдят учени

Консумацията на растителни протеини способства за увеличение на продължителността на живота. Това е заключението на група откриватели от Националния институт за рак на Съединени американски щати, които са анализирали за интервал от 16 години данните на огромна група хора на възраст от 50 година до 71 година, инфрмира ТАСС. Резултатите са показани от откривателите на страниците на профилирано издание.
Използвайки данните за 179 068 дами и 237 036 мъже, живеещи както в огромните градове, по този начин и в американския " запад ", специалистите са анализирали подробно хранителния режим, посочен от интервюираните, и са обобщили информацията. В резултат те са разкрили ясна наклонност към увеличение продължителността на живота измежду по-възрастните хора, които избират храни, богати на растителни протеини пред храни, в които са доминирали съставки от скотски генезис .
Изследователите са пресметнали, че възрастните хора, които употребяват растителни протеини, живеят по-дълго. Смъртността измежду тях е с 5% по-ниска, в сравнение с измежду връстниците, които не смеят да понижат каузи на месните деликатеси в диетата си. По-специално, учените са открили наклонност към понижаване на смъртността от сърдечно-съдови болести измежду последователите на растителната храна. Сред мъжете тя намаляла с 11%, а измежду дамите - с 12%. В търсене на най-балансираната диета за възрастни хора, учените доближиха до извода, че е належащо да се заменят животинските протеини с такива, на растителна основа.
Изследователите са обърнали внимание и на обстоятелството, че жителите на селските региони, които обичайно ядат по-малко месо от жителите, са в по-добро здраве и има доста по-малка възможност да получат подагра -  съществена причина, за която се смята за потреблението на огромни количества алено месо. Често го назовават ​​ " благородната " болест на аристокрацията, която не е имала ограничавания в диетата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР