Консумацията на месо и сирене в средна възраст е точно

...
Консумацията на месо и сирене в средна възраст е точно
Коментари Харесай

Сиренето и месото ни вредят като пушенето

Консумацията на месо и сирене в междинна възраст е тъкмо толкоз нездравословна, колкото пушенето на цигари, сочи информация, оповестена в английския вестник Дейли мейл. Учените са създали изследване благодарение на хиляди мъже и дами – всички били на възраст над 50 години.

Резултатите демонстрират, че при тези от тях, които са приемали главно скотски протеини, имат два пъти по-голям риск от гибел, в сравнение с при хората, които са приемали дребни количества от тези протеини.

Според учените при тези хора склонността да развият рак е 4 пъти повече, а това може да се равнява с заплахата при пушачите.

Специалистите, които са създали проучването, настояват, че протеините в животинските артикули в действителност подхранват туморите и спомагат за по-бързото остаряване на клетките в тялото.

Според тях е добре хората, които са над 50 години, да лимитират приема на сходни артикули – учените припомнят, че протеини могат да се набират и от бобовите растения, както и от рибата.

 Сирене

Ограничението на скотски артикули би трябвало да продължи до 65 годишна възраст, успокояват учените. След това животинският протеин би трябвало да се приема, даже е целесъобразен.

Според американски учени хората, които са на възраст сред 50 и 65 години и тежат към 57 кг, би трябвало да лимитират приема на протеини до 45 г на ден, което е долу-горе протеинът в две свински пържоли.

Британските специалисти не одобряват това проучване – съгласно тях, с цел да се предпазим от заболяване като рака, би трябвало да поддържаме здравословно тегло, да вършим извършения, да заобикаляме тютюнопушенето и одобряваме умерено количество алкохол.

Данни от американската здравна институция демонстрират, че високопротеиновата диета, при която минимум 1/5 от калориите идват от протеини, е тясно обвързвана с ранната смъртност. Според експертите даже умереното количеството протеини (т.е. сред 10% – 19% от калориите) също е рисково.

При тези, които съблюдават високопротеинова диета, рискът да починат от рак е три пъти по-висок, в сравнение с при хората, които употребяват обикновено количество протеини.

Според учените средностатистическият британец получава 15 на 100 от калориите от протеини и по този метод попада в рисковата категория. Препоръчва се потреблението на растителни протеини – те нямат връзка с мазнините или въглехидратите в диетата, също така са потребни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР