Консумацията на един литър фреш от плодове на ден е

...
Консумацията на един литър фреш от плодове на ден е
Коментари Харесай

Вредно е да пием по литър фреш от плодове на ден

Консумацията на един литър фреш от плодове дневно е нездравословна за организма, защото съдържа доста повече фруктоза, в сравнение с ни е нужна. Когато фруктозата е в по-големи количества, се натрупа в черния дроб, подвига килограмите и покачва холестерола, оповестява DarikNews.bg.

При множеството хора не е потребно и да пием над 2 литра вода дневно, а рекомендациите през лятото да пием до 5 литра течности на ден, са рискови. Мнението е на един от най-хубавите нефролози в България проф. Боряна Делийска, която е безапелационна, че хората не би трябвало да одобряват сходни препоръки за „ чиста монета ".

В предаването „ Най-добрите лекари " медикът посочи, че България е една от страните в Европа с най-хубав достъп до опазване на здравето. Въпреки това ранна диагностика на бъбречните болести у нас няма, а измежду аргументите за това са фактът, че рядко изследваме урината си, както и, че постоянно при сериозните болести на бъбреците липсва болежка.

Специалистът е безапелационна, че е неприемливо да се пият по пет литра вода дневно. „ Как пет литра вода ще изпие човек дневно? Ами това, в случай че е момиче с тегло 40 кг, по какъв начин ще изпие 5 литра вода? Но доста хора го четат и го вземат за чиста монета. Ако пациентът е със сърдечна или бъбречна непълнота, в случай че е с отоци, той като изпие три литра вода, както „ би трябвало " да се пие, той ще се подуе, ще се утежни, ще получи спомагателни затруднения ", сподели Делийска.

Тя е безапелационна, че вода би трябвало да се пие, само че не и човек да се вманиачава. „ Важно е да се пие вода, не споделям, че не е значимо, само че такова вманиачване... „ Като пия три литра вода, ще отслабна " Ама по какъв начин ще отслабна, като пия доста вода ", пита риторично докторката.

„ Човек с кръвно, който е изпил чаша зелев сок, както всеобщо се пие, което е смъртоносно за хора с артериална хипертония - зелевият сок от съвършеното ни кисело зеле. Той като е изпил една чаша зелев сок вечерта, който е богат на сол и е изпил два литра вода, ами незабавно кръвното му ще хвръкне ", сподели още лекар Делийска.

Не е добре да се пие и по литър фреш дневно. Литър фреш се получава от два кг портокали, които човек в никакъв случай не може да изяде, а фреша го изпива, без да знае минусите. „ Чаша фреш има двойно повече количества фруктоза от дневната потребност. Тази фруктоза не влиза непосредствено в обмяната, в мускулната сила да кажем, а се натрупа като ресурс на организма, натрупа се и в черния дроб, подвига килограмите ", сподели нефрологът. Тя добави, че несъразмерното приемане на фруктоза е обвързвано с нараснал холестерол. „ Всички обичаме фреша, само че не всеки ден по литър ", разяснява доктор Делийска.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР