Консумацията на алкохол на плажа повишава риска от развитие на

...
Консумацията на алкохол на плажа повишава риска от развитие на
Коментари Харесай

Защо алкохолът на плажа не е добра идея

Консумацията на алкохол на плажа покачва риска от развиване на меланома (рак на кожата). Проучване на Италианската асоциация за проучване на рака демонстрира, че алкохолните питиета редуцират безвредното време на слънце и кожата изгаря по-бързо от нормално.

Специалистите са измерили концентрацията на каротиноиди в организма на доброволци. Пигментът, който се съдържа в някои плодове и зеленчуци (моркови, тиква, домати), има антиоксидантен резултат и пази кожата от ултравиолетовите лъчи. Оказва се, че след приложимост на алкохол равнището на каротиноидите се намалява.

Друг натурален резултат от несъразмерната приложимост на алкохол е, че хората стават непредпазливи и не нанасят слънцезащитни средства, което ги излага на заплаха от изгаряне.

По-рано беше потвърдено, че при хората, които постоянно употребяват алкохол, е снижена концентрацията на бета-каротин. Според експертите алкохолът предизвика верижна реакция, която прави кожата изключително сензитивна към УВ лъчите. Конкретният механизъм към момента не е задоволително изследван.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР