Консумацията на алкохол е един от най-вредните навици. Австралийски учени

...
Консумацията на алкохол е един от най-вредните навици. Австралийски учени
Коментари Харесай

Защо не трябва да се отказвате напълно от алкохола

Консумацията на алкохол е един от най-вредните привички. Австралийски учени разкриха какво ще се случи с тялото ни след цялостното отменяне на алкохола.

Оказва се, че в този случай вредата надвишава изгодите. Според скорошно изследване на учени от Австралия, дребните дози алкохол могат да понижат риска от развиване на метаболитен синдром.
Повече от две хиляди души са взели участие в лабораторни проучвания. Доброволците са били разграничени в няколко групи. На първата група е било неразрешено да употребява алкохол. На участниците от втората група е било позволено да употребяват по 100 грама алкохол, само че не повече от оповестената доза.

На финала учените проучват данни за здравето на доброволците, участващи в опита. Те стигат до заключението, че общото здравословно положение на тези, които употребяват умерени количества алкохол, е доста по-добро от това на тези, които изцяло се отхвърлят от потреблението на спиртни питиета.

Изследователите настояват, че алкохолът оказва помощ за понижаване на вероятността от развиване на метаболитен синдром. Освен това специалистите считат, че алкохолът, употребяван в дребни количества, може да окаже позитивен резултат върху други органи, да вземем за пример върху сърдечно-съдовата система. Установено е, че той понижава риска от диабет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР