Консултация със специалист за всяко оплакване само с няколко движения

...
Консултация със специалист за всяко оплакване само с няколко движения
Коментари Харесай

Мобилно приложение за България дава възможност за онлайн консултации с лекари

Консултация със експерт за всяко недоволство единствено с няколко придвижвания на пръстите... Новото мобилно приложение MedicHome дава тази опция на хора със забързано всекидневие, само че също и на хората, които живеят в изолирани региони на страната и нямат пряк достъп до лекарска помощ.

Платформата беше показана през днешния ден от вложителите и основателите й отпред с изпълнителния шеф Филип Беърфус. Швейцарският бизнесмен е главният вложител в MedicHome и упоритостта му е взаимно с българските си сътрудници да редуцира времето за достъп до медицински експерти в България от приблизително 7-10 дни, колкото е в този момент, на броени минути. Това е първата по рода си услуга в България за личен достъп до медицински експерти непосредствено през телефона и задачата й е да промени метода, по който хората се грижат за здравето си и търсят здравни услуги, като по едно и също време с това сътвори нови благоприятни условия за работещите в здравния бранш, разясняват хората зад плана.

Приложението е стартирало тестово в предпоследната седмица на януари и единствено за месец и половина е конфигурирано повече от 5000 пъти, а броят на осъществените онлайн съвещания надвишава 1000. Повече от половината от потребителите му към този момент са отвън столицата и повече от половината направени съвещания също, потвърждавайки догатката на основателите, че ще е изключително потребно на хората в отдалечените места.

През първия месец от действието на MedicHome над 50% от потребителите са поискали препоръки, свързани с хронични болести и близо 10% са отправили въпроси, свързани със здравето на дете, а останалите са се обърнали към медицинските експерти за настоящи проблеми като простуда, неразположение и други Около 85% от онлайн консултациите през приложението са били изцяло задоволителни за потребителите в него и им е икономисало потребността от физическо посещаване на лекарски кабинет, означават основателите му.

В къс период се възнамерява да бъдат добавени още две функционалности в приложението - опция за видеоконферентна връзка с медицински експерт и образуване на посещаване от доктор на комфортно за пациентите място. Сред краткосрочните цели на MedicHome е и привличането на рекламодатели в платформата.

Приложението ще бъде гратис за стеснен интервал от време, след който потребителите ще могат да избират сред разнообразни пакети с предплатени съвещания и абонамент съгласно опциите си. Амбицията на основателите й е с присъединението на повече медицински експерти към платформата достъпът на потребителите до здравни препоръки и рекомендации да стане денонощен и без почивен ден.

За момента екипът на MedicHome е фокусиран върху привличането на опитни лекари с друга специализация, които да посрещнат потребителски интерес към него. Само за последната седмица интерес да работят с платформата са показали над 220 лекари с разнообразни специалности - невролози, кардиолози, ендокринолози, педиатри, ортопеди, кожни лекари и други, като над 90% от тях са от обитаеми места отвън София.

По думите на оперативния шеф Илонка Миткова-Чернас има мощен интерес и утвърждение от страна на лекарите към приложението, тъй като съгласно тях онлайн връзката е " извънредно ефикасна форма за консултиране на потребителите ". " Установихме, че множеството от лекарите употребяват интензивно новите технологии и бързо ще се научат да употребяват приложението ", разяснява тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР