„Консултациите при президента този път ще имат формален характер, защото

...
„Консултациите при президента този път ще имат формален характер, защото
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Радев се е уговорил с ПП да има своя квота – трима министри

„ Консултациите при президента този път ще имат фиктивен темперамент, тъй като нещата са доста по-ясни авансово, в сравнение с след изборите през юли. Процедурно обаче би било мъчно в края на седмицата да бъде гласувано държавно управление “. Това сподели пред БНР социологът Евелина Славкова от Изследователски център „ Тренд “.

„ Тази седмица може би няма да имаме кабинет, по-скоро другата “, предвижда Славкова.

Присъствието на Бойко Рашков в идващия кабинет му придава облик на реваншизъм, счита социологът.

Според Славкова фактът, че някои от служебните министри остават, няма по какъв начин да не хвърли сянка върху държавното управление.

„ С трима министри не можеш да управляваш в сянка, само че „ тези трима министри демонстрират, че президентът се е договорил, уговорил с Политическа партия, да има своя „ квота “ в границите на това държавно управление, с тези трима министри “, разяснява Славкова.

Бойко Рашков има най-силната анти-ГЕРБ изразителност и това няма да заглъхне. Остава чувството, че този кабинет, с изключение на прокламираната решителна смяна, ще има реваншистки темперамент по отношение на предходните ръководещи “, разяснява Евелина Славкова.

Според нея ГЕРБ ще бъдат остра съпротива.

„ В Народното събрание сигурно ще имаме мощна коалиция с 4 партии и мощна съпротива, даже в лицето на „ Възраждане “.

Евелина Славкова е на мнение, че „ никога „ Възраждане “ не би трябвало да се подценява “.

„ Имат значително последователи в България, изключително когато приказваме за ваксини. Те имат тематики, които другите политически обединения нямат и те ще продължат да ги показват пред своя електорат, с цел да запазят своя облик. Костадин Костадинов има политически опит, той не е инцидентно попаднал човек в Народното събрание. “
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР