Конституционният съд с решение от днес допуска за разглеждане по

...
Конституционният съд с решение от днес допуска за разглеждане по
Коментари Харесай

Конституционните съдии ще се занимаят с таксата транзит върху руския газ

Конституционният съд с решение от през днешния ден позволява за разглеждане всъщност за определяне на противоконституционност на членовете, с които се вкарват спомагателните такси, дължими за пренос на съветски газ.

Става въпрос за наредбите на член 1, т. 2; член 5а; член 5б; член 5в; член 5г; член 5д; член 5е; член 5ж; член 7, алинея 1, т. 2; член 12, алинея 1 и член 13 от Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия , дестабилизиращи ситуацията в Украйна (обн. Дъждовни води, бр. 8 от 25.01.2023 година, посл. изм. и доп. бр. 96 от 17.11.2023 г.).

Конституционните съдии одобряват да прегледат делото с докладчик Надежда Джелепова единомислещо с 10 гласа.
 И министър председателят упрекна Радев, че не пази интереса на България
И министър председателят упрекна Радев, че не пази интереса на България

Президентът непозволено сезирал Конституционен съд за таксите за съветски газ

Държавният гласа оспори на 10 октомври текстовете с причини за  противоречие с правилото на законоустановеност на налозите и таксите , защото изначално не е ясна правната природа на нововъведената " вноска " и дали тя съставлява налог, такса или мито.

Отбелязва се също по този начин, че са нарушени правилата за гарантиране на правото на благосъстоятелност и на свободната стопанска самодейност.

С настояването до Конституционен съд от президентството пишат и че държавите-членки на Европейски Съюз са в митнически съюз между тях и е въведена възбрана освен за мита сред страните членки, само че и за едностранно налагане на " всички такси с равносилен на мито резултат ".

В претекстовете за сезирането също по този начин се показват , че решението на българския парламент води до недопустим риск за декапитализация и банкрут на структуроопределящо за българската енергетика сдружение, каквото е " Булгартрансгаз ". Специално тези текстове бяха, с цел да се изгладят недоразуменията.
 Европейска комисия: България ще реши къде да отидат парите от таксите за преноса на съветски газ
Европейска комисия: България ще реши къде да отидат парите от таксите за преноса на съветски газ

Причината е, че става въпрос за национална мярка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР