Конституционният дебат едва започва, а за всички вече е ясно,

...
Конституционният дебат едва започва, а за всички вече е ясно,
Коментари Харесай

Републиканци за България: Всеки ден на кабинета `Борисов 3` е пагубен за живота и бъдещето на българите |

Конституционният спор едвам стартира, а за всички към този момент е ясно, че приемането на нова конституция е невероятно. Очевидно е, че с опита си да свика Велико национално заседание ръководещото болшинство целеше единствено едно – оставането си на власт. Целта на този ход беше реализирана като кабинетът съумя да открадне още няколко месеца. Разрушителните последствия за страната обаче към този момент са забележими в най-малко три посоки – имиджови вреди, човешки жертви и едни 10 милиарда лева

Това се споделя в позиция на партия Републиканци за България.

Вкопчването във властта става на фона на тежки и продължителни цивилен митинги. Във вътрешнополитически проект ходът на Борисов докара до срив на доверието на обществото във всички държавни институции и в политическия развой. Нелегитимното ръководство продължава да ерозира държавността. В интернационален проект България все по-често бива приравнявана на Беларус. Губим доверието на евроатлантическите ни сътрудници, само че пък форсираме съветските енергийни планове. С идните наказания ще би трябвало да се оправя идващият кабинет, допълват от групировката на Цветан Цветанов.

Липсата на легитимност на държавното управление към този момент директно се отразява на човешките животи. Вместо да употребява лятото за подготовка на здравната система за посрещането на предстоящата по-тежка Коронавирус вълна, цялата сила на страната беше впрегната да обезпечи оставането на Борисов на власт. Приоритет на държавното управление през тези сериозни месеци не бяха животът и здравето на българските жители, а мъртвороденият план за нова конституция. Резултатът е явен – здравната система е зле проведена, лекарите изнемогват, лечебните заведения връщат пациенти, а хора, които биха могли да бъдат избавени, умират. С тежките последствия ще би трябвало да се оправя идващият кабинет.

Налице са и разрушителни резултати във връзка с финансите на страната. За миналите два месеца наличието на Борисов във властта коства на българските жители към този момент 10 милиарда лева Крайният популизъм на импортирания бюджет демонстрира отчаянието на ръководещите в устрема им да си купят още няколко мига на власт. Финансовата непоклатимост на страната към този момент не значи нищо. С дълговата серпантина ще би трябвало да се оправя идващият кабинет, се споделя още в позицията.

Всичко това демонстрира единствено едно – всеки ден на кабинета „ Борисов 3 “ е гибелен за живота и бъдещето на българските жители. Ние от Политическа партия Републиканци за България считаме, че единственият излаз от тази тежка за страната обстановка е признаването на политическите действителности. Само то може да спре тежкия срив на държавността, загубата на човешки животи и скъп финансов запас. Решението е едно – незабавна оставка и предварителен избор. Да създадем път за идващия кабинет, допълват от партията на Цветанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР