Констатирано е, че същият придвижвайки се с л.а. Мазда 323,

...
Констатирано е, че същият придвижвайки се с л.а. Мазда 323,
Коментари Харесай

Удар на полицията! Задържаха оборотен телефонен измамник преди да напусне България!


Констатирано е, че същият придвижвайки се с л.а. " Мазда 323 ", със софийска регистрация се опитал да напусне България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак ", откакто на 25.06.т.г. взел огромна парична сума и златни украшения, предоставени от 77-годишна бургазлийка – жертва на телефонна машинация. Жената е подведена по класическата телефонна машинация " оказване на подпомагане на полицейски чиновници при задържането на телефонни измамници ", като мнимия чиновник на реда й наредил да събере наличните в дома си пари и злато и да ги остави до кошче за отпадък в региона на пицария " Ла веранда Зорница " в едноименния комплекс. Бургазлийката събрала в торбичка сумата от 26 000 лева в левове и валута, както и 50 грама златни украшения и я оставила на указаното място. Впоследствие получила ново телефонно позвъняване да изтегли банковите си спестявания, само че бдителна служителка в банковия клон заподозряла, че се касае за телефонна машинация и алармирала полицейските чиновници.

Своевременно чиновниците от група " Противодействие на имуществените закононарушения и грабежи " към отдел " Криминална полиция " при ОДМВР Бургас почнали работа по случая, като установили, че съпричастен към осъщественото закононарушение е 52-годишен престъпно проявен софиянец. След като същият взел парите и златните украшения с такси се отдръпнал в посока Слънчев бряг, а от там с л.а. " Мазда 323 ", със софийска регистрация, направил опит да премине в Румъния. Благодарение на взаимните заградителни мероприятия, осъществени от чиновници от Главна дирекция " Национална полиция ", Областните дирекции във Варна и Добрич и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак ", в региона на граничния пункт софиянецът е арестуван.

Констатирано е, че същият е съпричастен и към други три телефонни измами, осъществени на територията на ОДМВР – Бургас, нанесените вреди по които са възлизат на към 100 000 лв.. При измамите са взети и близо 150 грама златни украшения.

Работата по изцяло документиране на незаконната активност на 52 годишния престъпно проявен продължава от чиновници на ОДМВР – Бургас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР