Константийският епископ Михаил бе избран на втория тур за кандидат

...
Константийският епископ Михаил бе избран на втория тур за кандидат
Коментари Харесай

Епископите Йеротей и Михаил са кандидатите за Сливенски митрополит

Константийският свещеник Михаил бе определен на втория тур за претендент за Сливенски митрополит на епархийския избор, който се организира през днешния ден в Сливенската митрополия. Двамата с Агатаполския свещеник Йеротей (избран от първи тур с 26 гласа), са претендентите за Сливенски митрополит, сред които ще избира Светият синод на 25 февруари.

Епископ Михаил, викарен свещеник на Ловчанския митрополит, получи нужните 22 гласа от гласувалите на втори тур 42-ма епархийски гласоподаватели от седемте сливенски духовни околии. Всички бюлетини бяха действителни, а изборът продължи към половин час.

Втори по брой гласове бе Знеполският свещеник Арсений със 17 гласа, колкото получи и на първия тур. Останалите претенденти - Браницки свещеник Пахомий, ​Смоленски свещеник Висарион и Белоградчишки свещеник Поликарп получиха по един глас. Главиницки свещеник Макарий, Велички свещеник Сионий, Мелнишки свещеник Герасим и Велбъждски свещеник Исаак не получиха гласове на втория тур.

Предстои да бъдат направени протоколите, сподели наместникът на сливенския митрополитски трон - Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който ръководеше изборния развой.

Ако Светият синод на съвещанието си на 24 февруари, откакто изслуша отчета на наместника на овдовелия епархийски трон и прегледа постъпилата документи, реши, че изборът е годен и е проведен по надлежния ред, в неделя, 25 февруари, ще се състои и каноничният избор.

Изборът на нов Сливенски митрополит е поради кончината на Негово високопреосвещенство Йоаникий, който умря на 9 януари тази година.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР