Константин Марков - основател и басист на българската рок група

...
Константин Марков - основател и басист на българската рок група
Коментари Харесай

Стенли и Митко Кърнев казват Сбогом на Косьо Марков

Константин Марков - създател и басист на българската рок група " Тангра " си отиде от този свят през вчерашния ден на 71 години, откакто загуби борбата с ковид. В негово лице музиката в България изгуби доста, защото Косьо Марков, както го назоваха сътрудниците и приятелите му, е част от основаването на някои от най-красивите песни, като " Нашият град ", " Богатство ", " Любовта, без която не можем ", Бъди какъвто си ", " Оловният боец ".

В студиото на " Здравей, България " бяха музикантите Стенли и Митко Кърнев, които са имали дълго и доста ползотворно съдействие с Косьо Марков през годините.

" Той беше моторът на всичко, показа Стенли, не можах да допускам, че това се случило ", с горест в гласа съобщи изпълнителят. " Косьо направи едно от най-великите рок части " Оловният боец ", което ще остане след нас. Тази ария е емблематична за него като създател. Той беше същински лидер.

" Прекарах едни от най-хубавите ми години с помощта на Косьо. Аз попаднах в групата му като студент от Консерваторията ", споделя Стенли.

През 80-те години на предишния век Станислав Сланев-Стенли е вокалист на група " Тангра " и точно той извършва песента " Оловният боец ", трансформирала се в един от най-големите шлагери на бандата.

Митко Кърнев пък се впусна в мемоари за техни взаимни концерти с Косьо Марков, като едно присъединяване в Несебър, при което техниката просто отказала, само че басистът на " Тангра " съумял да овладее ситуацията.

" Той беше човек, който в никакъв случай не оставаше безучастен ", показа Кърнев за Косьо Марков.

И двамата български рок музиканти са безапелационни, че загубата на Косьо Марков е огромен удар върху българската музика, поради всичко, което създателят на група " Тангра " е правил за основаването на част от най-големите шлагери в българския рок.

Самият Стенли преди месеци бе в тежко положение, поради ковид, само че за благополучие съумя да се пребори с подлото заболяване и през днешния ден продължава да прави музика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР