Константин Иванов Славчев, когото чалга феновете познават като певеца Константин,

...
Константин Иванов Славчев, когото чалга феновете познават като певеца Константин,
Коментари Харесай

Коцето на мушката за източване на ДДС! Купувал спортни коли и строил палати с парите, източени с фалшиви сделки

Константин Иванов Славчев , който чалга почитателите познават като артиста Константин , направил милиони левове от източване на Данък добавена стойност с фиктивни покупко-продажби

Коцето лъснал в няколко покупко-продажби, които при детайлна инспекция се оказали менте. Затова и съмненията са, че договорите са подписани единствено и само с една цел - прибиране на налога, което е директна вреда за националния бюджет.

Не е загадка, че една от огромните пробойни в хазната е точно течът на Данък добавена стойност с измислени покупко-продажби. Целта тук е не укриване на налог, а непозволено възобновяване на данъчен заем.

Такива са да вземем за пример измамите с фиктивния експорт, фиктивния търговец, кръговата машинация и най-различни техни хибридни схеми. По своя механизъм и мащаби те са по-близо до категорията на проведената престъпност, в сравнение с до елементарното данъчно укриване.

Смята се, че с парите от данъчните измами Коцето си е купил няколко спортни коли. Освен това кешът дал късмет на чалгаря да построи в София дворец с басейн и всички съпътстващи милионерския дом екстри.

Според информатора на „ Уикенд ” артистът не плел схемите самичък, а благодарение на двама помощници. Важният перач на пари в проведената незаконна група бил варненец, с който Константин имал и законен бизнес. Мафиотският кръг на Коцето затваряла адвокатка с адвокатска фирма в столицата, чието име се пази в редакцията на в. „ Уикенд “.

Тримата играчи са нанесли вреди за няколко милиона лв., като сега данъчните ревизират какви тъкмо за размерите на далаверите.

Данък добавена стойност операциите не са първият скандал, с който Коцето влиза в новинарския поток. Преди пет години - през април 2016-а, полицията откри ВИП-стая за опиати в софийската дискотека „ Плаза ” , притежател на която е точно чалга идолът Константин.

При акцията бяха арестувани седем души, измежду които шефът на бара, наркодилър и петимни за кокаин клиенти на дискотеката.

След екшъна единствено двама от хванатите останаха зад решетките - шефът и дилърът на „ бело ”, като съдът ги тикна в килия за непрекъснато с претекста, че има задоволително доказателства за виновността им, а закононарушението е рисково. В коридорите на съда стана ясно, че дилърът продавал постоянно кокаин в дискотеката, а шефът осигурявал достъп на специфичните клиенти до ВИП-стаята за шмъркане.

При обиска проверяващите разкрили в заведението на Коцето 20 дози кокаин.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР