Консорциумът, организирал представянето на България в „Експо 2020” в Дубай,

...
Консорциумът, организирал представянето на България в „Експо 2020” в Дубай,
Коментари Харесай

Експо 2020 в Дубай отива на прокурор

Консорциумът, провел представянето на България в „ Експо 2020” в Дубай, ще бъде даден на прокурор, а с него към този момент се е заела антикорупционната комисия.

В обединяването вземат участие пет компании: „ Проджект Мениджмънт Адвайзори “, „ Арка Л.Т.Д. “, „ Д.о.Ф “, „ Сиела Норма “ на Веселин Тодоров и „ Инфинити Травел “.

Това разгласи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова. Пред публицисти тя изчете десетки неизпълнени действия по контракта на консорциума " ЕСПО България 2020 " с икономическото министерство и разгласи, че страната ще си потърси парите за несвършената работа.

По думите й цялата организация и осъществяване на българското присъединяване в международното ревю в Дубай наподобява на " черна дупка, в която са потънали милиони ".

Консорциум " ЕКСПО България 2020 " печели през 2019 година социална поръчка за 6.720 млн. лева за цялата организация на българското присъединяване - идея, дизайн, лого, създаване на павилион, наемане на личен състав, стратегия, събития, комерсиална и рекламна активност.

На два пъти предплатено страната е превела 80% от сумата - 4.452 млн. лева като консорциумът е обезпечил с гаранция половината от получената сума.

" Нито лев повече няма да получат. Ще задържим гаранцията и ще си търсим останалите пари за неизпълнените действия ", съобщи Нинова. Тя уточни, че министерството е направило инспекция на място.

Установено е също, че има разминаване с показания лист на българските компании, които вземат участие на ревюто. " Дописвани са компании и физически лица, на които са събирани с 30-40% по-високи цени ", уточни Нинова.

Заради пандемията Експо 2020 в Дубай се организира година по-късно. Изложението започва на 1 октомври 2021 година и ще завърши в края на март 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР