Консорциум Софкънект, който е оператор на Летище Мюнхен, бе избран

...
Консорциум Софкънект, който е оператор на Летище Мюнхен, бе избран
Коментари Харесай

Летище Мюнхен взима на концесия столичната аерогара

Консорциум " Софкънект ", който е оператор на Летище Мюнхен, бе определен от Министерство на превоза за концесионер на Летище София. Това заяви транспортният министър Росен Желязков.

Договорът може да бъде подписан след приключване на 15-дневния период, в който останалите четирима претенденти могат да апелират, посочи министърът.

Концесионерът ще получи Летище София за период от 35 години. Очаква се от това страната да завоюва над 2 милиарда лв.. Компанията би трябвало да построи нов трети терминал до края на десетата година на концесията. Другите вложения в разширението на инфраструктурата ще зависят от растежа на трафика.

Концесионерът ще би трябвало да разшири „ Терминал 2 “, както и да направи изследване и при нужда да построи втора писта.

Определеният за победител консорциум е оценен с 86,12 точки. На второ място е класиран консорциумът, в който са “Еърпортс Де Пари ” и турската “ТАВ хавалиманларъ Холдинг ”. Точките, които имат са 80,31. “Фрапорт България ” заема трето място с 80,19 точки. Четвърти са консорциум " Витоша ", в който са “Манчестър еърпорт ” и английското сдружение на китайската “Пекин кънстракшън ейнджиниринг груп ”, който има 78,45 точки и пети са “ССБ София еърпорт джейВи ” с летищен оператор “Копенхаген еърпортс ”. Консорциумът е оценен с 66,15 точки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР