Консорциум подписа договор с “ ЕАД за почти 30

...
Консорциум  подписа договор с “ ЕАД за почти 30
Коментари Харесай

„Сименс Мобилити“ спечели поръчка при „Метрополитен“ за 30 млн. лв.

Консорциум „ подписа контракт с „ “ ЕАД за съвсем 30 млн. лева без Данък добавена стойност (36 млн. лева с ДДС). Неговият ангажимент е да проектира, достави, инсталира и вкара в употреба системи за надзор и ръководство на влаковото движене по нов метроучастък с дължина 3060 метра под  бул. „ Владимир Вазов “, излиза наяве от съобщение на възложителя.

В консорциума взе участие компанията „ Сименс Мобилити ГмбХ “ (Германия) с българското й еднолично сдружение.    

По-конкретната задача на обединяването е да извърши система за телекомуникационно ръководство на влаковото придвижване, пътническа осведомителна система, транспортно-комуникационна система, интегрирана радио-комуникационна система, SCADA-система за централизиран надзор и ръководство на електрозахранването и система за автоматизирани перонни преградни порти.

Припомняме, че процедурата за планиране и строителство на уголемение на   в София (Линия 3, Етап III) с три метростанции  стартира в края на 2019 година. Прогнозната й стойност е 220 млн. лева без Данък добавена стойност.

Разделена е на четири обособени позиции. Финализирана с контракт е единствено четвъртата – със „ Сименс “.   

Първата е за планиране и строителство на метроучастък от км.2+581,20 до км.1+280 с една подземна метростанция /МС2/, междустанционна вентилационна уредба и оборотен сектор. На първо място е класирано обединяване „ ХСС – Монолит София “ с оферта за 63 млн. лева без Данък добавена стойност. Партньори в него са „ Монолит София “ АД и „ Х.С.С. “ ЕООД. Подизпълнители на обединяването ще са компания „ Евро Алианс Инженеринг “ с дял 21% от дейностите, „ Рикат “ ООД (1,6%), „ Пътища и мостове “ ЕООД (1,6%).
 Коронавирусът спъна и третия лъч на метрото в София Коронавирусът спъна и третия лъч на метрото в София
Следващият лъч на метрото най-вероятно ще тръгне юли - август. Причината за новото закъснение е коронавирусът, стана ясно от думите на ст...

Решението за избор на реализатор е обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията от компания „ Геострой “ АД, която се произнася в интерес на „ Метрополитен “. Последвало е обжалване пред Върховния административен съд.

Днес (19-ти октомври) Върховен административен съд излезе с дефинитивно решение, с което оставя в действие решението на Комисия за защита на конкуренцията, респ. на комисията по желание, а „ Геострой “ АД е наказана да заплати на обединяване „ ХСС Монолит София “ сумата от 30 000 лева правосъдни разходи.

Втората позиция е за планиране и строителство на метроучастък от км.3+645 до км.2+581,20 с една подземна метростанция /МС3/ и междустанционна вентилационна уредба. На първо място е класирана компанията „ Трейс Груп Холд “ АД с оферта за 75 млн. лева

Третата е за поектиране и строителство на метроучастък от км.4+340 до км.3+645 с една подземна метростанция /МС4/. За реализатор е определена компанията „ Джи Пи груп “ АД с оферта за близо 48,2 млн. лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР