Консолидирането на леви сили - партии, организации, граждански активисти и

...
Консолидирането на леви сили - партии, организации, граждански активисти и
Коментари Харесай

Мая Манолова посочи най-големия грях на Нинова

„ Консолидирането на леви сили - партии, организации, цивилен деятели и социалисти, е методът да се спре сривът на доверието в лявата партия. През последните 5 години, откогато има това управление, тя загуби 700 хиляди гласа. Вече не е мощ, а елементарно заобиколим фактор. “ Коментара направи пред бТВ Мая Манолова от „ Левицата! “.

„ Не е обикновено в най-бедната страна в Европа, с най-голяма ножица сред небогати и богати, да няма мощно ляво посланичество в Народното събрание “, добави тя. Според нея основаването на обединението „ Левицата! “ е първа стъпка.
-->
„ Нашата упоритост е за локалните избори през октомври към „ Левицата! “ да се причисли Българска социалистическа партия. Засега към нас се присъдиха доста социалисти – те са водачи на листи или участници в листи. Лявото обединяване се случва на терен “, сподели Манолова.

Прилики и разлики

„ Когато би трябвало да избяга от неуместни въпроси, Нинова се хваща за „ третия пол “ или „ джендърството “. Въпросите към нея са какво направи против повишението на цените на храните “, разяснява някогашният омбудсман.

„ Има решение на Конституционния съд, който сподели, че Истанбулската спогодба опонира на Конституцията. Няма заплаха противоречащите ѝ разпореждания да бъдат прилагани. Това са страхове, които Българска социалистическа партия и Нинова, постановат, с цел да всяват разделяне в обществото и да печелят евтини дивиденти от страховете на жителите. Слушахме, че има норвежци, които чакат на границата да ни вземат децата – това е обидно към жителите “, безапелационна е Манолова.

„ Няма заплаха да дойдат „ третият пол “ или „ джендърите “, или да се приложи Истанбулската спогодба. Има друга заплаха – насилието над дами, неналичието на поддръжка на страната към жертвите. Няма в България центрове, където жена, жертва на принуждение, да отиде “, акцентира тя.

Войната в Украйна

„ Ако знаех какво е решението на спора, щях да изисквам за Нобел за мир. Сигурна съм, че мир ще има. Въпросът е по кое време и на каква цена. Воюващите страни ще седнат на масата, ще си свидлив ръцете, само че историята на почернените фамилии ще бъде забравена “.

Според нея не е направено задоволително, с цел да се избегне войната. „ Левицата! “ е срещу износа на оръжия за Украйна, разгласи Манолова.

Инфлацията

„ Левицата! “ предлага таван на надценките на питателните артикули. Таван беше въведен в Унгария и Хърватия. Оказа се, че веригите натискат производителите. Предлагаме да има 5% надценка на хранителен артикул от всяка хранителна група “, посочи тя.

Едно от предлагането на обединението е да се вкарат два етикета в магазините, като на един от тях да е записана доставната цена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР