Консолидация на банките РегулацииКЗК започна да проучва продажбата на РайфайзенбанкКомпанииСобственикът

...
Консолидация на банките РегулацииКЗК започна да проучва продажбата на РайфайзенбанкКомпанииСобственикът
Коментари Харесай

BNP Paribas търси купувач на бизнеса си в България и други държави

Консолидация на банките РегулацииКЗК стартира да изследва продажбата на РайфайзенбанкКомпанииСобственикът на bTV основава нов банков водач в Чехия
BNP Paribas SA обмисля да продаде бизнеса си с потребителско финансиране в няколко страни от Централна и Източна Европа, оповестява Bloomberg, базирайки се на свои източници. Причината, съгласно неофициалната информация, е желанието на френската банка да рационализира портфолиото си и да набере капитал.

В момента финансовата институция преценя интереса на купувачите към нейните сдружения в района с бранд BNP Paribas Personal Finance („ БНП Париба Лични Финанси “ в България – бел. ред.).

Продажбата може да оцени активите на повече от 500 млн. $, са споделили пред Bloomberg източниците.

Обсъжданията обаче са в начален стадий и банката не е взела дефинитивно решение, съгласно хората, осведомени с въпроса. BNP Paribas към момента може да промени решението си за продажба, са споделили те.

Представител на френската банкова институция е отказал коментар пред Bloomberg. От българското сдружение пък обявиха пред Economic.bg, че политиката е да не се разясняват клюки.

BNP Paribas Personal Finance участва в 30 страни и има повече от 20 млн. клиенти. Дружествата оферират услуги като кредитни, спестовни и застрахователни артикули.

По-рано този месец френският заемодател се причисли към европейските си съперници в обещанието за по-висока доходност и по-голяма възвръщаемост на акционерите макар скока в разноските, който тормози промишлеността. Водена от основния изпълнителен шеф Жан-Лоран Бонафе, основаната в Париж банка даде обещание да върне 60% от облагата на акционерите.

През декември BNP Paribas се съгласи да продаде основаната в Сан Франциско Bank of the West на Bank of Montreal за 16.3 милиарда $.

Акциите в BNP Paribas се покачиха с 48% през последните 12 месеца, което дава на банката пазарна стойност от 82.3 милиарда евро.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР