Консервираните зеленчуци увеличават риска от опасни болести, пише Daily Express,

...
Консервираните зеленчуци увеличават риска от опасни болести, пише Daily Express,
Коментари Харесай

Вредни ли са българските туршии?

Консервираните зеленчуци усилват риска от рискови заболявания, написа Daily Express, цитирайки изследване на Световния фонд за проучване на здравето.

Зеленчуците се консервират, с цел да се забави доста скоростта на повреждане, като в същото време се резервират питателните и вкусовите им качества. За тази цел в туршиите се прибавят сол и киселина.
Ако имате високо кръвно - сокът от моркови е вашият избавител
Редовното пиянство на сок от моркови понижава високото кръвно, оповестява „ Експерс “. „ Морковеният сок оказва помощ при високо к...
Прочети повече
Високото наличие на сол трансформира вискозитета на слузта, която защищава стомашната стена, и също по този начин усилва производството на съединения от нитрозогрупата. Прекомерният банкет на сол води до първично увреждане на клетките и като разследване - до заболявания на стомаха.

Болестите стомаха е недоброкачествен израстък, възникващ в епитела на лигавицата на органа. То може да се развие във всеки сектор и да се популяризира в други органи, изключително в хранопровода, белите дробове и черния дроб.

Факторите, които способстват за развиването на заболявания на стомаха, включват питателните привички и фактори на околната среда като тютюнопушене, инфекциозни и генетични фактори.

Болестите на стомаха в ранен етап нормално има незабележими клинични прояви и неспецифични признаци (диспепсия, загуба на апетит). Други признаци на боелстта (т.нар. синдром на " дребните признаци " ) са астения, омерзение към месо, анемия и загуба на тегло. В по-късните стадии към признаците се прибавят болежка в епигастриума, повръщане и кървене при неспокойствие или раздробяване на тумора.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР