Консерваторите от баварския Християнсоциален съюз (ХСС) обявиха вчера мерки, с

...
Консерваторите от баварския Християнсоциален съюз (ХСС) обявиха вчера мерки, с
Коментари Харесай

С мерки срещу бежанците баварските съюзници на Меркел опитват да си върнат десните избиратели

Консерваторите от баварския Християнсоциален съюз (ХСС) оповестиха през вчерашния ден ограничения, с които се надяват да си върнат десни гласоподаватели, дали своят вот за " Алтернатива за Германия " (АзГ) на районните избори през октомври, съобщи " Ройтерс ".

Партията даде обещание да ускори депортирането на бежанци, чиято молба за леговище е била отхвърлена, да усъвършенства отбраната на границите и да прави повече инспекции на финансирането на джамии от чужбина.

Маркус Зьодер, който се чака да стане водач на ХСС и министър председател на Бавария, получи гръмки овации на протест в Пасау, покрай границата с Австрия, през която през 2015 година и 2016 година минаха доста мюсюлмански имигранти. В момента той е районен министър на финансите и вътрешната сигурност.

Зьодер даде обещание да вземе поради опасенията на гласоподавателите, обезпокоени от притока на близо 1 милион имигранти в страната. " Не става въпрос за завой надясно, а за връщане на доверието, което имахме ", акцентира той на годишния протест, който партията провежда по това време и на който тази година участваха 4000 гласоподаватели от разнообразни генерации.

Баварските консерватори и консерваторите на Меркел изгубиха част от обичайните си гласоподаватели, които избраха да поддържат антиимигрантската " Алтернатива за Германия ". Тя стана първата крайнодясна партия, влезнала в националния парламент от половин век насам, напомня " Ройтерс ".

Зьодер засегна доста от тематиките, които бяха повдигнати на националните избори от АзГ, като акцентира потребността да се пазят християнските полезности, да се депортират бежанците, чиито молби за леговище бъдат отхвърлени, и да се спре разширението на еврозоната, тъй че в нея да влязат Румъния и България. Той съобщи, че ще се стреми да промени конституцията на провинция Бавария, с цел да включи експлицитна отпратка към " западната и християнска просвета ".

Баварският реакционер насочи и не доста завоалирани нападки против канцлера Ангела Меркел, като означи, че той самият е заречен да вкара ограничаване от два мандата за районни министър председатели на Бавария и че сходно ограничаване може да е потребно за страната и на федерално ниво.

Канцлерът е подложена на критика от доста консерватори, че е направила прекомерно огромни отстъпки на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), с цел да я убеди да взе участие в ново съдружно държавно управление, отбелязва " Ройтерс ". Меркел съобщи, че в случай че членовете на ГСДП одобрят съглашението, тя ще довърши четвъртия си мандат като канцлер.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (250)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР