Консервативният премиер на Словения Янез Янша обяви днес, че е

...
Консервативният премиер на Словения Янез Янша обяви днес, че е
Коментари Харесай

Премиерът на Словения е позитивен за Covid-19

Консервативният министър председател на Словения Янез Янша разгласи през днешния ден, че е дал позитивна проба за Covid-19, съобщи Агенция Франс Прес. Това става в миг, когато новите инфекции в страната с 2 милиона поданици понижават, показва организацията.

„ В продължение на две години сполучливо избягвахме ковид. Вчера след самотестване две от децата ми се оказаха положителни, аз бях отрицателен. Днес, за жалост, аз също съм + (позитивен) “, написа Янша в туитър, пускайки фотография с антигенния си тест.

Премиерът показва, че към този момент признаците му са леки. Той не споделя дали ще си направи PCR тест, какъвто държавното управление към този момент не изисква за потвърждаване на заразяването.

Янша зае премиерския пост през март 2020 година, дни откакто в Словения бе оповестена усложнена епидемиологична конюнктура.

Той е упрекван от центристката и лявата опозицията в несъответстващи ограничения и акция за имунизация, заради което смъртността в страната е по-висока от междинната в страната, като до момента има 6000 умряли с Covid-19.

Словения е измежду страните с най-ниска степен на имунизационно покритие в Европейски Съюз, като 57% от популацията е изцяло имунизирано.

Миналата седмица здравните управляващите оповестиха, че петата вълна от Covid-19 отслабва, като броят на новите случаи падна под 5000 в сряда при над 20 000 седмица по-рано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР