Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън загуби контрол над

...
Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън загуби контрол над
Коментари Харесай

Борис Джонсън загуби контрол над лондонските крепости на консерваторите

Консервативната партия на английския министър председател Борис Джонсън загуби надзор над обичайните замъци в Лондон и понесе загуби на други места на локалните избори, оповестява Агенция Ройтерс. Това демонстрираха ранните резултати в петък, защото опозиционните партии се възползваха от последните проблеми на държавното управление.

Партията на Джонсън беше свалена в Уандсуърт - цитадела на консерваторите с ниски налози от 1978 година, която беше една от главните цели на опозиционната Лейбъристка партия.

Консерваторите също по този начин обявиха, че са изгубили надзор над региона Барнет, който партията държи на всички избори с изключение на на две от 1964 година насам.

" Това е сигнален изстрел от консервативните гласоподаватели ", каза Даниел Томас, водач на консерваторите в съвета на Барнет.

Общият брой, който би трябвало да се пресметна по-късно в петък, ще предложи най-важната картина на публичното мнение, откогато Джонсън завоюва най-голямото болшинство на Консервативната партия от повече от 30 години на общите избори през 2019 година

Бюлетината е първият избирателен тест за Джонсън, откогато той стана първият английски водач в жива памет, който е нарушил закона, до момента в който е на власт. Той беше санкциониран предишния месец за това, че участва на събиране за рожден ден в офиса си през 2020 година, нарушавайки разпоредбите за обществено разграничаване, които тогава бяха в действие, с цел да ограничи разпространяването на COVID-19.

Първите резултати демонстрираха, че Консервативната партия е изгубила 92 места в съвета. Основната опозиционна Лейбъристка партия завоюва 23 места, а либералдемократите - 42 места.

Лошият набор от резултати ще усили натиска върху Джонсън, който се бори за политическото си оцеляване от месеци и е изправен пред опцията за повече полицейски санкции поради наличието му на други събирания, нарушаващи блокирането.

Резултатите ще дефинират съвсем 7000 места в съвета, в това число всички тези в Лондон, Шотландия и Уелс, и една трета от местата в по-голямата част от останалата част на Англия.

Но загубата на Уондсуърт и Барнет символизира метода, по който Джонсън, който завоюва два мандата като кмет на Лондон, загуби своята прелест в столицата. Подкрепата му за Brexit му коства поддръжка в Лондон, където болшинството от гласоподавателите поддържаха оставането в Европейски Съюз на референдума за Brexit през 2016 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР