Консервативната Народна партия е обхваната от еуфория, тъй като води

...
Консервативната Народна партия е обхваната от еуфория, тъй като води
Коментари Харесай

Испански вестници преди вота: Очертава се победа за десницата, но не е изключена патова ситуация

Консервативната Народна партия е обхваната от еуфория, защото води в социологическите изследвания. Редиците на социалистите са обхванати от скептицизъм поради неспособността на премиера Педро Санчес да промени трендовете в предизборните настройки, а поддръжката за крайнодясната партия " Вокс " понижава в основни за нея места. Така разказва в. " Мундо " в своя публицистична публикация обстановката в предизборна Испания, предава Българска телеграфна агенция.

Какъв ще бъде резултатът от изборите на 23 юли не е ясно, написа още " Мундо ", като разгласява най-скорошното и последно социологическо изследване, поръчано от вестника преди изборите. Съгласно това изследване, осъществено от социологическата организация " Сигма Дос " (Sigma Dos), Народната партия се чака да завоюва 147 места в 350-членната долна камара на испанския парламент (Генералните кортеси), а Испанската социалистическа работническа партия на премиера Санчес - 108.

Крайнолевите съдружници на Санчес се чака да се класират на трето място и да завоюват 34 депутатски места, а крайнодясната " Вокс " се чака да има 29 депутати. При всички положения разликата сред двата лагера няма да е огромна, само че би трябвало да се вземе поради, че съгласно това изследване Народната партия и " Вокс " дружно печелят 176 места, което значи безусловно болшинство, отбелязва испанското издание.
" Мундо " се концентрира още върху отрицателната наклонност в поддръжката за " Вокс ", която излага на риск възможностите на десния лагер да се добере до безспорното болшинство. Това значи, че не може да изключим изключим и патова обстановка след изборите, акцентира всекидневникът.

От публикацията на " Мундо " излиза наяве, че социалистите и крайнолевите им съдружници най-вероятно няма да могат сами да образуват съдружно държавно управление и че с цел да дойдат на власт, ще имат потребност от поддръжката на каталунски партии.

Народната партия се усеща уверена, защото ускорява позициите си в Андалусия, Мадрид, Кастилия и Леон, Валенсия и Галисия. Очаква се тя да има положителни резултати също в Кастилия-Ла Манча, Навара и Астуриас - самостоятелни области, които останаха в ръцете на социалистите след районните избори на 28 май. Освен това се предвижда, че Народната партия ще завоюва осем места в Каталуния - единствено с четири по-малко от социалистите.

На изборите на 23 юли ще се сблъскат два плана за Испания, написа в. " Паис " - главните тематики, които се чакат да дефинират метода, по който ще гласоподават гласоподавателите, са инфраструктурните неравенства, новите права и свободи на личността, климатичната политик и бъдещето на европейския план, акцентира испанското издание.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР