Консервативната Австрийска народна партия съобщи днес, че е станала жертва

...
Консервативната Австрийска народна партия съобщи днес, че е станала жертва
Коментари Харесай

Хакери удариха Австрийската народна партия

Консервативната Австрийска национална партия заяви през днешния ден, че е станала жертва на огромна хакерска офанзива в навечерието на предварителните парламентарни избори този месец, съобщи ДПА.

Според компания за киберзащита, наета от партията, някой е употребявал акаунта на фаворизиран консуматор, с цел да извлече огромно количество вътрешни данни.

Лидерът на партията Себастиан Курц, който разчита да се върне на канцлерския пост след изборите на 29 септември, сподели, че това е първата и най-голяма политическа хакерска атака в Австрия.

ДПА обаче напомня, че някогашният канцлер социалдемократ Кристиан Керн бе нападнат по време на предходните изори през 2017 година с изтекли имейли от неговия избирателен щаб, което накърни имиджа му.

Народната партия е разкрила проникването в нейните данни откакто списание "Фалтер " разгласява тази седмица информация за хипотетични старания на партията да скрие несъразмерни разноски за предизборната акция.

Публикацията се базираше на изтекли партийни финансови документи. Консерваторите отхвърлиха изказванията и се заканиха да подхващат правосъдни дейности против списанието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР