Консенсус за приемане на нови правила за етикетиране на меда,

...
Консенсус за приемане на нови правила за етикетиране на меда,
Коментари Харесай

Нови етикети за меда

Консенсус за приемане на нови правила за етикетиране на меда, реализираха представители на страните членки на Европейски Съюз и Европейския парламент. Досега единствено за смесите от разнообразни типове мед трябваше да бъде категорично посочено дали са с генезис от Европейски Съюз. В бъдеще дяловете на другите типове мед от всяка страна също ще би трябвало да бъдат изброени.

Законът цели да предотврати смесването на подправен с натурален мед. “След изследвания за изпълнимост и за в допълнение ограничение на измамите, Европейска комисия ще предложи неповторим идентификационен код или сходна техника, с цел да може да се наблюдава медът чак до пчеларите ”, написа в изказване на страницата на Еврокомисията.

Постигнато е и единодушие за основаване на платформа на Европейски Съюз от специалисти за събиране на данни за възстановяване на контрола, разкриване на фалшификации, свързани с меда, както и за даване на рекомендации за система за следене, която разрешава медът да бъде проследен назад до производителя или вносителя, допълват от Европейска комисия. Преди новите разпореждания да влязат в действие, Европейският парламент и членките на Европейски Съюз би трябвало публично да ги одобрят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР