Конкурсът за най-добро домашно вино в Асеновградпремина при оспорвана конкуренция,

...
Конкурсът за най-добро домашно вино в Асеновградпремина при оспорвана конкуренция,
Коментари Харесай

Оспорвано 31-во издание на асеновградския конкурс за домашни вина

Конкурсът за най-хубаво домашно вино в Асеновградпремина при оспорвана конкуренция, комисията на моменти беше съществено затруднена. Това съобщи ръководителят на дегустационната комисия и зам.-ректор на Университета по хранителни технологии доцент Христо Спасов.

Класираните за финала на 31-вото издание на Конкурса за най-хубаво домашно вино в Асеновград 22 проби на бели, розови и червени виновност са с доста високо качество. Това най-ясно е било изразено при алените виновност, които са и обичайни за района.

Доц. Спасов напомни, че в конкуренцията тази година са взели участие 100 проби от годишна продукция 2022 година Те са на майстори винари от Асеновград, Пловдив, Първомай, Мадан, Куклен, Перущица и селата Крумово, Червен, Тополово, Долнослав и Житница. Сред участниците в състезанието са и 11 дами.

Според него впечатляващите резултати при производството на виновност са резултат на старателното развъждане на суровината и верния асортимент на грозде при производството. Освен това приказва за прецизното съблюдаване на софтуерните интервенции и за отлична хигиена.

Винарската общественост с неспокойствие чака на кого ще бъдат присъдени премиите на специфичната гала в Асеновград. Те ще бъдат разпределени по традиция на трите най-високо оценени бели и на трите най-хубави червени виновност. Ще бъде отличено едно розе, а специфичната премия на името на Никола Македонски, дълготраен участник в състезанието и производител на фамозния асеновградски мавруд ще бъде връчена на най-квалитетното маврудово вино.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР