Конкурсът за директор на Народния театър е легитимен, обяви министърът

...
Конкурсът за директор на Народния театър е легитимен, обяви министърът
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Конкурсът за директор на Народния театър е легитимен

Конкурсът за шеф на Народния спектакъл е законен, разгласи министърът на културата Атанас Атанасов на днешното съвещание на парламентарната комисия по културата и медиите, представен от Българска телеграфна агенция.

Поисканата от министъра инспекция е приключила.

" Бях задължен да желая такава инспекция, с цел да съм сигурен, че за най-важната ни институция, когато се отнася до театрите, всичко е ясно и осветлено ", сподели Атанасов.

" Резултатът е, че не са налице някакви знакови и големи нарушавания. Има такива, само че те не са причина за отменяне на състезанието или за касация. Така, че всичко ще си продължи, както е по протокол ", изясни министърът.

По думите му процедурата, по която се водят състезанията, е от 2007 година и е извънредно несъвършена, по тази причина съгласно Атанас Атанасов би трябвало да стартират промени в тази разпоредба.

Апелирам за помощ към вас да създадем състезанията по-адекватни в бъдеще, сподели още министърът пред парламентарната комисия. Ако имате сигнали за нарушавания, споделете ги с нас, сподели още той.

На 31 март министър Атанасов разгласи, че няма да подпише класирането в състезанието, в което бе определен Васил Василев.

Мотивите му бяха, че " един от претендентите е бил пийнал " и имало " подозрения според и спор на ползи на членове на комисията " и един от членовете на комисията напуснал съвещанието преди края на процедурата.

В състезанието участваха Васил Василев - до момента шеф на Драматично-кукления спектакъл " Иван Радоев " в Плевен, досегашният шеф на Народния Мариус Донкин, артистът и учител Сава Драгунчев и режисьорът Бойко Богданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР