Конкуренцията в MotoGP продължава да бъде ожесточена въпреки ситуацията в

...
Конкуренцията в MotoGP продължава да бъде ожесточена въпреки ситуацията в
Коментари Харесай

Битката в MotoGP до момента: Петима победители с четири различни машини

Конкуренцията в MotoGP продължава да бъде яростна макар обстановката в генералното класиране, където водачът Марк Маркес с Honda води с 44 точки. Шампионатът е в своя разцвет, а спортният уикенд в Холандия удостовери това. След успеха на Маверик Винялес на " Асен " в неделя, MotoGP към този момент има петима разнообразни спечелили в границите на първите осем надпревари за сезона.
Who's your money on? @mvkoficial12 vs @marcmarquez93, 6 laps to go!!! #DutchGP pic.twitter.com/STX2ljiJnD
— MotoGP™ (@MotoGP) June 30, 2019
Who wants to lead this race?! @mvkoficial12 loses the advantage due to an error at turn 1, then scythes straight back past @marcmarquez93! #DutchGP pic.twitter.com/YDj888Dw8x
— MotoGP™ (@MotoGP) June 30, 2019
Маркес е единственият водач с повече от една победа през 2019-а, само че четирима други състезатели съумяха да го победят през сезона. Андреа Довициозо с Ducati победи на старта на сезона в Катар, Маркес му отвърна с победа в Аржентина, а Алекс Ринс със Suzuki завоюва дебютната си MotoGP победа в Съединени американски щати, надделявайки ветерана Валентино Роси, с което в границите на три кръга станахме очевидци на трима разнообразни спечелили с три разнообразни машини.

Данило Петручи с втория Ducati потвърди, че е кадърен за италианския тим с прочувствен триумф на " Муджело ", а на " Асен " Маверик Винялес подари Yamaha с първа победа от октомври 2018 година. Въпреки че Маркес се отдели на върха в подредбата толкоз рано през годината, това сигурно не стана елементарно, защото редица водачи се борят за триумфа в неделя и сигурно може да чакаме и още нови спечелили до края на 2019-а. А за какво не и нов първенец?
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР